Skip to Content

Från Cancer till Coach

Vi i Väckelsångs IK bjuder in till en personlig och engagerande föreläsning. Det är vår egen ledare Sanna Nilsson som utifrån egna erfarenheter berättar om motgångar och framgångar – och om vilken betydelse föreningsliv och idrott kan ha för välmåendet.

Plats: Klubbrummet, Björkeborg
Dag: Torsdagen den 22 februari
Tid: Kl. 18-20

Inträde är 200 kronor och inkluderar föreläsning, kaffe/te samt matig macka. Du anmäler dig genom att swisha 200 kronor till 1236071890 eller betala in på VIK’s bankgiro: 709-9435 senast 18 febr. Märk transaktionen ”föreläsning”.

Halva överskottet går till Barncancerfonden och andra halvan till Väckelsångs IK.

Välkomna till en riktigt viktig kväll! Väckelsångs IK

Populärt författarbesök i Väckelsång!

Lars Mård besökte Väckelsång

och berättade om gamla kriminalfall i bygden.

I fredags kväll gästade författaren Lars Mård Björkeborg för att föreläsa om sin senaste bok, Landsfiskalens Kongarike. Det blev en underhållande och spännande historielektion om brottslighet och rättskipning vid förra sekelskiftet.  

Boken bygger på autentiska minnesanteckningar av Frans Wieslander, som var verksam som landsfiskal i Väckelsångstrakten i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet. Lars gav en intressant inblick i hur det var att jobba som brottsutredare på den tiden och berättade också om några uppseendeväckande kriminalfall från 1800-talets slut, bland annat om en mordbrand i Kvarnamåla.

Historia är ett populärt ämne och föreläsningen lockade mycket folk. Totalt 60 personer besökte Björkeborg och gick hem nöjda efter att fått sig en intressant och spännande historielektion.DAVID FÄRDIGH

 

Resultat Kvarnamåla tipspromenad

Idag var det tipspromenad i Kvarnamåla.
Vi hade frågor om Väckelsång, Tingsryd och Sverige.

29 personer deltog.
 

Vinsterna gick till:
1. Elsie Fransson, 10 rätt och bara 1 gram ifrån utslagsfrågans rätta svar!
2. Anna Gustavsson, 10 rätt och lite längre bort från utslagsfrågans rätta svar
3. Jenny Lavesson, som hade 9 rätt och var närmare utslagsfrågans rätta svar än Vera Gustavsson, som också hade 9 rätt.

Alla kommer från Väckelsång.

 

Tack alla som var med.

Nästa tipspromenad blir på söndag 4 mars 2018. Välkomna!
 

Kvarnamåla Fritids Förening.

Tipspromenad i Kvarnamåla på sondag

Det blir tipspromenad igen på söndag.
Välkomna!

Väckelsångs IK bjuder in till fritidsgård

FRITIDSGÅRD

 

Väckelsångs IK bjuder in till fritidsgård

fredag den 9 februari!

Det blir tacokväll med musikquiz!

 

 

Anmälan görs av vårdnadshavare till Lina Greek
på sms: 0766-323444
senast 5 februari. Pris: 30 kr.
Betalning sker via Swish.
Märk din betalning ”fritidsgård”.

Årskurs 1-3 16.30-18.30

Årskurs 4-6 19.00-21.30Hoppas att vi ses!


/Väckelsångs IK

 

 

Vintersport i sikte!

Om två veckor, den 9 februari, startar Vinter-OS i sydkoreanska Pyeongchang. Som bekant hävdade OS-grundaren Pierre de Coubertin att det är viktigare att deltaga än att vinna. Men att förlora kan vara fruktansvärt bittert, fråga bara den förre kanadensiska OS-målvakten Corey Hirsch.

Två veckor fullspäckade med vinteridrott hägrar. I skrivande stund verkar det som att även Nordkorea kommer delta i spelen, vilket kanske kan innebära att krigshotet, åtminstone för stunden, försvinner från den koreanska halvön. Visst är det ljuvligt och hjärtevärmande när OS kan föra människor och nationer närmare varandra. Som bekant hävdade ju OS-grundaren Pierre de Coubertin att det är viktigare att deltaga än att vinna. Någon som verkligen tog honom på orden var backhopparen Eddie The Eagle, som i OS i Calgary 1988 blev världsberömd för att han var så fruktansvärt dålig. Hellre än bra var hans paroll när han med vingligt dödsförakt kastade sig nerför OS-backen.

Internationella backhoppningsförbundet var dock måttligt roade och menade att han skämde ut hela sporten. För att stoppa Eddie The Eagle från fler framträdanden drev de efter OS igenom en regel som stipulerade att man måste placerat sig bland de främsta i internationella tävlingar eller vara bland de 50 bästa rankade i världen för att få deltaga i OS. Eddie The Eagle var inte i närheten av att klara dessa krav och har följaktligen aldrig mer fått tävla i OS.Deltagande i all ära, merparten av OS-deltagarna siktar eller drömmer åtminstone om att ta medalj. Och är man i final eller befinner sig i toppstriden så är förstås tävlingsinstinkten på topp. Förluster kan därför bli bittra.
En klassiker är när den finländska skidåkaren Juha Mieto i OS i Lake Placid 1980 förlorade guldet till Thomas Wassberg med en HUNDRADELS sekund. Wassberg erbjöd sig efteråt att såga itu och dela guldmedaljen, men den något buttre Mieto avvisade förslaget. En annan svensk klassiker är OS-finalen i ishockey i Lillehammer 1994. Peter Forsbergs klassiska fint i straffläggningen mot Kanade kan man se hur många gånger som helst. Men för den kanadensiska målvakten Corey Hirsch var det förstås mindre roligt. När Posten efteråt ville ge ut ett frimärke föreställande hockeystraffen så blev Hirsch mäkta förgrymmad och krävde 100 000 dollar i ersättning. Posten fick skrämselhicka och gjorde ett nytt frimärke där Hirsch namn och nummer var bortretuscherat. Dålig förlorare? Ja!
Fast det är klart, vem vill ha sina nederlag förevigade på frimärke?Visst vore det roligt att få uppleva Vinter-OS på hemmaplan någon gång, men Sveriges
tidigare OS-ansökningar har dessvärre inte gett mersmak. Att övertyga, eller i vissa fall muta, IOK-ledamöterna är en krävande och kostsam uppgift. Östersund kandiderade tre gånger i rad men stöp varje gång. Under en visning av sina idrottsanläggningar för en IOK-delegation berättade Östersunds representanter att de hade snö cirka fyra månader om året, varav en IOK-ledamot från sydligare breddgrader ställde den något kluriga frågan, Men vad gör ni av snön under sommaren?? Tystnaden blev total. Efter det har det inte kommit in några fler OS-ansökningar från Östersund. De satsat numera på fotboll istället.

DAVID FÄRDIGH

Nästa vecka börjar grupperna igen i Växthuset.

Hej!
Nästa vecka börjar grupperna igen i Växthuset.
Först ut på torsdag är Vagga gunga gå gruppen mellan kl.9.00-11.00 och på eftermiddagen Miniorerna kl.15.15-16.30.
Välkomna alla!
Med glada hälsningar från Eva Pleijel

Välkommen till Väckelsångs IK 2018!

I VIK spelas innebandy och grupptränas och varje år i augusti går Väckelsångsloppet av stapeln. Det finns med andra ord många skäl att vara med i föreningen och har du idéer på hur verksamheten skulle kunna utvecklas är du hjärtligt välkommen att engagera dig.

Medlemsavgiften är 150 kronor för vuxen, 75 kronor för barn upp till 18 år och för hel familj kostar det 375 kr. Märk betalning av medlemsavgift med namn och personnummer. För mer info, se http://www.laget.se/vackelsangsik och följ gärna Väckelsångs IK på facebook.

Här kommer ett axplock av aktuella aktiviteter…

På måndagarna klockan 20.30 är du som VIK-medlem och minst 15 år gammal välkommen till idrottshallen för att spela innebandy. 

Kostnad: 200 per termin. Frågor? Kontakta Ulf Lilja på 0709-560640

På måndagarna mellan 16.30 och 17.30 kör vi Fysintervall junior för barn i åk 4-9, i idrottshallen. Frågor? Kontakta Lina Greek på 076-6323444.

Följande nio lördagar mellan kl. 9 och 10 är det barngympa i idrottshallen. Frågor? Kontakta Jessica Nyberg på 073-330913.

13 jan. och 27 jan.
10 febr. och 24 febr.
10 mars och 24 mars
7 april och 21 april
5 maj

Fysintervall junior och barngympa är gratis för alla små medlemmar. Barngympan vänder sig till barn i åldrarna 2 till 6 år, men yngre och äldre syskon är också välkomna

Gruppassen är öppna för alla medlemmar som fyllt 15 år. De är fyra till antalet per vecka och ordinarie termin löper v. 2-19. Se separat schema för detaljer!

Ett antal fredagar mellan kl. 17 och 18 kommer det bli öppen fredagsfys för barn i alla åldrar. Fredagsfysen sker parallellt med corepasset och idén är att hela familjen ska ges möjlighet att få upp pulsen innan fredagsmys och helg tar vid. Fredagsfysen är gratis för alla unga medlemmar.

Välkommen som medlem!

Prenumerera på innehåll