Skip to Content

Tingsryds FN förening firade FN dagen

Kära vänner!

Tingsryds FN förening  firade FN dagen. 

Varje år den 24:e oktober samlas människor jorden över och firar FN:s födelsedag och visar vårt stöd för det fredliga internationella  samarbetet där FN  både är aktör och mötesplats för alla världens länder. I firade vi i Tingsryds FN-förening i Björkeborg, Väckelsång.Nedan följer en hälsning från föreningens ordförande och tidigare Väckelsångsbon, Birgit Ericsson:
 

Tingsryds FN-förening tackar er som kom som och delade festen med oss. Jag hoppas att ni  njöt lika mycket som jag av den fina sång- och musikupplevelsen  som Karin Tingnes band bjöd på,  tänk att få ett så proffsigt och populärt band till lilla Väckelsång. 

Jag hoppas på att FN-föreningen  kan locka dem till vår bygd igen. Under kvällen fick vi också tillfälle att gratulera årets FN-supporter, Torsten Larsson. 

Till Er Ni som inte kunde komma och  missade konserten  och vår trevliga kväll ni är hjärtligt välkomna vid nästa tillfälle. Ni är alltid välkomna som medlemmar och att stödja projektet Flicka

FN-föreningen arbetar med kampanjen flicka som ingår i de 17 globala målen som FN antagit som   hälsa fattigdomsbekämpning  projektet skall ge världens flickor chansen till ett bättre liv. Här har FN en stor  och viktig roll spela. Framtiden bär en oerhörd  utmaning för FN i sitt sköte. Ansvaret vilar på världens ledare och på en engagerad befolkning som ställer krav på världens ledare.

I det arbetet behövs vi alla, både du och jag. Bli medlem i Svenska FN förbundet!

Låt oss därför aldrig glömma att det är vi som är FN, det är vi som är de förenade nationernas folk. Vi hoppas att en bättre värld går genom ett starkare FN.