Skip to Content

Rörelseglädje, värdegrund och barnpsykologi

15-16 juni var det intensiv aktivitet i Väckelsångs idrottshall när Gymnastikförbundet sydost och Väckelsångs IK motion arrangerade basutbildning barngymnastik, under ledning av rutinerade gymnasten, ledaren och pedagogen Johansson Mimmi Alburg. Två heldagars kurs innehöll både teori och praktik.

”Jag vill bidra till att VIK’s ledarstab har en bred kompetens och samtidigt se till att jag skaffar mig mer kött på benen och formella praktiska kunskaper att använda mig av när jag lägger upp barngympapassen”, säger Maria Nilsson. Maria är en av de sex ledare som kommer att basa över barngympan i höst.

Rebecca och Elin, som representerade Dackegymnasterna och auskulterade för att själva bli utbildare berättade att de gympat från att de var små och att de nu glada tackat ja när Gymnastikförbundet sydost frågat dem om de ville ta steget och bli utbildare.

Deltagarna med hemklubb Tingsrydsgymnasterna var också, sin ringa ålder till trots, vana barngympaledare och hade trots att det fortfarande är tonåringar flera års erfarenhet av att arbeta ideellt med barngymnastik.

Från Väckelsångs IKs sida är vi glada att vi till hösten kommer att kunna erbjuda barnen både engagerade OCH utbildade ledare som sprider rörelseglädje och gemenskap bland de allra yngsta.