Skip to Content

Parallellpass på fredagarna

Parallellpass på fredagarna

Nu har VIK’s öppna innebandyträning för barn i alla åldrar dragit igång för säsongen. Stora och små, flickor och pojkar är välkomna att leka och lira och lära av varandra. De som känner för att spela tvåmål gör det, medan de som hellre vill fila på sin teknik eller träna skott gör det. Inga krav, bara en ambition om att ha kul med bollen och få upp pulsen lagom till helgmyset. Träningen sker mellan 17 och 18. Till dem som inte har egen klubba och egna innebandyglasögon lånar VIK ut. Den öppna innebandyträningen kostar ingenting. Det enda som krävs är att du är medlem i föreningen.

En av idéerna bakom fredagsinnebandyn är att barn i olika åldrar och med olika vana av innebandy ska lära av varandra och på ett lekfullt och prestigelöst träna både bollsinne och motion. För somliga fungerar fredagsträningen som ett komplement till hockey-, innebandy-, handbolls-, eller fotbollsträning veckans andra dagar. För andra är fredagsträningen veckans enda bollpass, utanför skolgympan. Alla är välkomna att delta på sina villkor och hur många eller hur få fredagar hen vill och kan!

Nytt för i höst är att vuxna tränar core i ena halvan av hallen mellan 17 och 17.30. Föräldrar slipper skaffa barnvakt för att gå och träna och hela familjen har fått en rejäl dos motion när klockan slår sex.

Vid höstens första öppna innebandyträning uppvaktades Raine Olsson, ungdomsledare och den som håller i de öppna innebandytärningarna, med en blombukett och lotter. Raine har tilldelats Lions ungdomsledarstipendium 2016 för sitt engagemang. Väckelsångs IK lyfter på hatten och är glada över att Raine också fortsättningsvis ger VIK’s unga medlemmar möjligheten att lira innebandy på fredagskvällarna.