Skip to Content

På väg att bli riktiga Väckelsång-are

Av: Gunnar Holmström
All eventuell musikalitet åsido, fattar jag att det krävs generationer av bofasthet på orten för att kunna kallas en "riktig" Väckelsång-are. Men att förvärva en fastighet i ortens absoluta centrum borde ändå kunna generera ett skapligt antal pluspoäng?
Att norrländske Gunnar och thailändska Thitaree skulle välja att stadigvarande gräva ner sina bopålar i just Väckelsång är ju i sig ett intressant slumpkast. Och att vi nu äger huset på Centrumgatan 3 är ju alldeles nära att komma mitt i prick!
När jag av olika omständigheter kom hit första gången på hösten 2003 för att börja arbete på det som då var Resurs Rehab AB, och min första morgon lyckades gå vilse på väg till jobbet, vet jag att jag muttrade något om hur fasiken man kunde vara vettigt funtad och bo i just Väckelsång.
När jag några år senare hade min nyblivna asiatiska hustru med mig och vi färdades runt om i trakten, frågade jag Thitaree om vi skulle dra till med att köpa ett hus här? Det spontana svaret blev ett rungande: "Nej, aldrig!"
Men allt eftersom åren har gått och vi har sett mer av denna trakt och framför allt blivit mer bekanta med själva Väckelsång har vi blivit allt mer förtjusta i både trakten och innevånarna.
Vi har nog alltid tyckt att vi bor centralt i Väckelsång med naturen på promenadavstånd och både Tingsryd och Växjö i bekväm närhet med bussar som går och kommer ofta. Men nu går det väl knappast att komma mer centralt än att ha adress på Centrumgatan 3...?!
När jag omsider får ordning på min nya ateljé, i ett av uthusen med vettiga visningsmöjligheter för mitt måleri, tror jag att vår nya adress bland annat kommer att locka fler intresserade till kommande Konstrundor. För Thitaree kommer säkert också flytten från Fiskestadsvägen att bli väldigt bra för hennes Perfect Massage. De kunder som hittills kommit efter att vi flyttat har uttryck sitt stora gillande över de nya lokalerna med en avslappnande och hemvarm atmosfär.
Jag gissar att vår glada sång kommer att kvittra så det hörs bland vårfåglarna så småningom. Utan att ta oss vatten över huvudet vill vi verkligen vara riktiga Väckelsång-are!
Gunnar & Thitaree