Skip to Content

Grannsamverkan och nattpatrullen

Hejsan!
Finns det någon här i byn som känner sig manad att engagera sig i vår fantastiska Nattpatrull?
Jag tror bestämt att grannsamverkan och nattpatrullen är en stor och viktig pusselbit för att vi ska kunna trivas och känna oss trygga och må väl här i Väckelsång.
När min far blev krasslig axlade jag hans ansvarsroll i det hela och tills nu har jag trivs jättebra med det.
Nu har jag dock tröttnat efter fler och fler avhopp och börjar undra om vi verkligen ska fortsätta med denna Nattpatrull.
Jag står envist fast att det är tack vare denna nattpatrull och grannsamverkanstänket - att vi är måna om varandra och hjälper till att hålla våra gator trygga - som vi har det så relativt lugnt här i Väckelsång.
Dock påpekar flera avhoppare att det känns "onödigt att köra" och att de inte "har tid" vilket är rent jävla nonsens då man som aktiv faktiskt bara behöver köra ett par ynka timmar en enda natt var tionde vecka. Det har ALLA tid med.
Dessa trista attityder har fått min vilja att svika. I ärlighetens namn har inte ens själv kört min runda de senaste gångerna då jag tänker "vad fan ska jag engagera mig när ingen annan gör det?".
Med detta sagt hoppas jag innerligt att det finns fler som både är intresserade av att köra och hjälpa till att driva denna nattpatrull. Det är verkligen inte mycket jobb och ju fler vi är desto enklare blir det. Dock känner jag själv inte lusten att fortsätta driva detta - dels för att jag inte känner mig omgiven av likasinnade med samma uppfattning, dels för att som småbarnsförälder med en hyfsad färsk utbrändhet i bagaget inte har energin till att göra det jag borde.
Ta hand om er och hoppas att det finns massor av er därute (som orkar vara lite mer aktiva än undertecknad) som vill hålla Nattpatrullen vid liv! Hör gärna av er till mig vid intresse, antingen här på Facebook eller via mejl (nattpatrullenvsang@gmail.com) eller telefon (0768-263666).
Mvh Frida