Skip to Content

Att bli en Kronblom!

Av: Gunnar Holmström
Tillvarons vägar är sannerligen outgrundliga och vi arma människor skall ta oss igenom en hel massa olika stadier innan det blir mull av hela rasket, så att cirkeln kan ta ett nytt varv! Att ha äktat en äkta buddhist ger god hjälp för att hitta mening i det hela och inte helt behöva förfasa sig över den fasliga förgängligheten.
Är det till en brokig fjäril jag skall förvandlas till slut? Jag har inte riktig koll på karma-kontot och vågar inte ha för stora förhoppningar. Men en del dramatiska förvandlingar är ju redan gjorda under livstiden. Att vara svin tror jag att jag slipper för jag har ju redan varit ett fyllesvin, kravlat mig ur stian och etablerat viss återupprättelse.
Tills vidare har jag i alla fall mänsklig getalt - om också närmast liknande en riktig Kronblom. Det skall sannerligen inte föraktas, för tillvaron på soffan erbjuder rika tillfällen för eftertankar och allmänna funderationer kring tillvarons villkor. Bara detta att soffan befinner sig i Väckelsång i Småland av alla ställen på jorden är värt att fundera över...
Eller - man skall nog inte fundera så mycket över just detta, utan med jämnmod acceptera ödets nycker. Just nu känner vi oss, Thitaree och jag, i det mesta riktigt lyckligt lottade och glädjer oss åt att kunna fira stundande helger i eget mysigt hus. Vi vill också innerligt hoppas att alla våra nära och kära, anförvanter och vänner, skall förunnas välförtjänt vila och god vederkvickelse under de många lediga dagarna som nu väntar.
God Jul, Gott Nytt År och hela faderulla önskar av hjärtat
Gunnar & Thitaree