Skip to Content

Ideellt arbete!

Av: Daniel Carlén

Jag fick en förfrågan i somras av Nicklas om jag ville skriva en krönika till en hemsida som skulle handla om Väckelsång. Tror inte ens hemsida var uppstartad och mitt bidrag skulle publiceras i början av december. Som vanligt när någon frågar om jag kan göra något som ska vara klart många månader framåt så kan jag alltid (tänker inte ens efter utan svara på stående fot). Det är ju så långt bort så när den dagen kommer har jag haft månader att förbereda mig och tänka ut vad jag ska skriva om så krönikan kommer i stort sett skriva sig själv (intalar jag mig).
När det började närma sig december träffar jag Nicklas i affären som säger:
- Blir du besviken om vi väntar med din krönika vi har en person här som skrivit en krönika om julen och det passar bra just nu eller hur?
- Visst det går bra, svarar jag Nicklas
Givetvis hade jag helt glömt bort att jag skulle skriva en krönika eller kolla in hemsidan men det är lugnt tänkte jag. Nu har jag ett par månader på mig att läsa de andras krönikor och tänka ut ett ämne att skriva att skriva om så när februari väl anländer så kommer krönikan i stort sett skriva sig själv.
Så nu sitter jag här torsdagen den 25 februari (med prestationsångest snälla jämför inte mig med Emil ) och krönikan ska vara inlämnad i morgon och jag har givetvis inte en aning vad jag ska skriva om. Jag har precis läst igenom alla krönikor(vilka skribenter vi har från Väckelsång, grymt imponerad) som har skrivits och bekantat mig med hemsidan för första gången.
Och i detta ögonblick så slår det mig vad denna text ska handla om…
Detta är en hyllning till alla er i Väckelsång som jobbar ideellt. Jag tänker på er som jobbar med ovan nämnda hemsidan om Väckelsång som jag precis hittat till och som jag i fortsättning kommer att besöka regelbundet.
Jag tänker på Samuel Åkesson och styrelsen för VIK . Har nog aldrig besökt Björkvalla sommartid utan att jag sett Samuel klippa gräs där.
Jag lyfter på hatten för Åke Persson och Ika Berglund med flera för det jobb ni lägger ner på Väckelsångsloppet.
En stor eloge till Manfred och Fredrik och hela Tomtecupskommittén för all tid ni lägger ner under hela hösten och julen. Man märker hur uppskattad cupen är bland de elever som spelar fotboll i skolan. De pratar om den som ett en tradition, för att citera en elev ”ingen jul utan tomtecupen” Perry och Lena som lägger ner ett hästjobb på tennisbanan år efter år. Det var väl bara i Väckelsång förra året som man kunde spela tennis ute på grus redan i början av mars.
Sist men inte minst vill jag hylla alla de som jag inte namngett men som på olika sätt jobbar ideellt här i Väckelsång . Jag har koncentrerat mig på bitar som jag känner till och är intresserad av.
Jag tror inte att de flesta människor förstår vilket oerhört slit de som jobbar ideellt lägger ner utan att få en enda krona i ersättning. Jag förstår att alla, inklusive jag själv inte har tid eller ork för att jobba ideellt och det är helt okej. Det är däremot inte okej att kritisera dessa människor eller verksamheter om man inte själv engagera sig.
Utan dessa människor så hade Väckelsång varit ett betydligt fattigare samhälle!!!
Daniel Carlén

Kommentarer

Fantastisk krönika

Som sagt, fantastisk krönika.